Linkuri accesibilitate

Ministrul rus al energie Alexander Novak și vicepreședintele concernului Gazprom Valeri Golubev și-au anulat vizita la Chișinău


Ministrul rus al energie Alexander Novak și vicepreședintele concernului Gazprom Valeri Golubev și-au anulat vizita la Chișinău. Motivul nu este cunoscut. Cei doi urmau să participe la reuniunea interguvernamentală moldo-rusă pentru cooperare economică. Într-un interviu cu Europa Liberă, ministrul economiei Valeriu Lazăr, copreşedintele comisiei moldo ruse pentru economie a declarat că absenţa celor doi nu înseamnă ruperea dialogului.

„Să nu se creeze impresia că această platformă funcţionează doar atunci când au loc întâlnirile pe viu. Practic noi avem un flux continuu în acest dialog, la nivelul instituţiilor, la nivel sectorial, la nivelul copreşedinţilor am avut întâlniri.”

Prezentând agenda Moldovei, ministrul muncii a explicat că o prioritate este încheierea unui acord privind regimul moldovenilor care lucrează în Rusia:

„Eu sper mult că poate reuşim să realizăm toate procedurile interne aferente semnării Acordului cu privire la migraţia de muncă. Este un document important pentru noi”.
XS
SM
MD
LG