Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Ca în orice stat centralizat, descentralizarea administrativă, implicit financiară, este un ţel aproape nici odată atins, dar des discutat: așa că guvernul organizează o nou conferinţă internaţională despre „Reforma de descentralizare: de la strategie la acţiuni” cu susţinerea PNUD, UN Women, Ambasadei Suediei, UNICEF, Consiliului Europei şi Fundaţiei Soros Moldova.

De Ziua international a diabetului, se organizează o serie de acţiuni mai ales pentru informarea populaţiei. Potrivit Moldpres, situaţia diabetului zaharat în Republica Moldova este îngrijorătoare. Numărul persoanelor ce suferă de diabet zaharat, depăşeşte 60 mii. Dar, în realitate, această cifră este cel puţin de două ori mai mare, deoarece mulţi oameni nu sunt conştienţi de starea lor şi nu cer ajutor profesional.

La Chişinău începe forumul economic moldo-rus, iar Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova în colaborare cu Redacţia emisiuni pentru Copii de la Radio Moldova lansează concursul „Drepturile mele. Ce ştiu despre ele?”

Pe agenda internatională: preşedintele Georgiei, Mikhail Saakașvili şi premierul său, Bidzina Ivanișvili se află la Bruxelles, cel dintîi pentru discuţii cu reprezentanţii Uniunii Europene, Ivanișvili pentru convorbiri la sediul NATO.

Premierul rus Dimitri Medvedev este la Helsinki în timp ce ministrul său de externe se întâlneşte la Riad cu omologii săi din ţările Consiliului de Cooperare de la Golf.

La Moscova încep aşa-numitele „Dezbateri de la Sankt Petersburg”, un forum de dialog ruso-german, aflat la a 12-ea ediţie. Vor participa peste 300 de oameni de afaceri, specialiști şi ziariști. Forumul se încheie pe 16 noiembrie, în prezenţa cancelarei Angela Merkel şi a preşedintelui Vladimir Putin.
XS
SM
MD
LG