Linkuri accesibilitate

WACH împotriva unui KLITSCHKO






Nu mai este mult timp de așteptat pentru nerăbdătorii fani ai boxului de a privi cu sufletul la gură lupta multi-campionului ucrainean la categoria grea, Wladimir Klitschko, împotriva încă-neînfrîntului „Viking” polonez, Mariusz Wach. Lupta giganților se va da pe data pe 10 noiembrie, în arena o2 World la Hamburg, Germania.

Cu 58 de lupte cîștigate dintre care 51 prin knock-out, Wladimir este văzut drept favoritul acestei lupte chiar și pentru faptul că el știe atît să cîștige cît și să piardă. Wladimir Klitschko de-a lungul carierei sale de 16 ani are doar 3 pierderi: în fața regretatului boxer sud-african Corrie Sanders și a americanilor Lamon Brewster & Ross Puritty.

Mariusz Wach are 27 de lupte cîștigate dintre care 15 prin knock-out și nici o pierdere. Stilul polonezului de a boxa îmi amintește de stilul lui Wladimir Klitschko de la începutul carierei sale, care poate fi observat în special în lupta cu Ross Puritty pe care a și pierdut-o la Kiev în 1998, stil caracterizat prin lovituri frontale foarte puternice. Acest stil poate fi periculos pentru Wladimir numai dacă va uita să-și țină garda cît mai sus, dar în același timp îl va consuma mult pe Wach care n-ar putea rezista toate cele 12 runde.

Pentru boxerul ucrainean sunt periculoși în special oponenții non-standard așa precum a fost Corrie Sanders, care în doar 5 minute a reușit să-i dea peste cap toată filozofia și tehnica de a boxa necătînd la faptul că Wladimir avea deja la acel moment 40 de victorii. Mariusz are acest avantaj de a fi un pic neordinar, întrucît este primul adversar din toată cariera ucraineanului care este mai înalt, mai greu și în același timp mai tînăr. În schimb, are același „dans” de luptă ceea ce-l va ajuta pe ucrainean să-i prindă ușor frecvența.

Despre bărbați se spune că undeva pe la 40 de ani trec printr-o criză și dacă o depășesc cu bine atunci urmează alta abia pe la 60 de ani, și tot așa peste alți undeva 20 de ani.

Acum, dacă transpunem „spectrul” crizelor bărbaților carierei de boxer a lui Wladimir, vedem că prima provocare serioasă în cariera sa a fost după a 40-a luptă cîștigată, cînd după ce a pierdut în fața lui Corrie Sanders nici nu a îndrăznit să-și ia revanșa oferindu-i această șansă fratelui său Vitali. Aceasta mă face să presupun că următoarea „criză” serioasă este pe aproape, dar care nu este neapărat provocată de către Mariusz Wach, ci mai degrabă de pierderea neașteptată a antrenorului său, răposatul Emanuel Steward.
XS
SM
MD
LG