Linkuri accesibilitate

Sîntem în plin scandal, cel provocat de preconizata hăcuire a părculeţului din faţa clădirii Kentford.

Şi au ieşit din nou din cabinete conducătorii şi cinovnicii să înverzească patria.
I-am văzut pe sticlă deunăzi. Erau veseli, harnici, decişi să planteze cît mai mulţi puieţi, să ne facă patria verde-verde. Ei sădeau cu însufleţire copăceii şi le vorbeau ziariştilor care i-au însoţit despre dragostea lor pentru natură. Numai că acum campania de înverzire nu va mai avea aceeaşi putere de seducţie asupra cetăţenilor ca altădată.

Chestia e că acum fundalul nu e tocmai prielnic, ba chiar pune la îndoială sinceritatea conducătorilor puşi pe înverzirea plaiului. Sîntem în plin scandal, cel provocat de preconizata hăcuire a părculeţului din faţa clădirii Kentford. Acolo, lîngă Kentford, se doreşte ridicarea unui edificiu impozant-faraonic. Acolo, lîngă Kentford, ramul şi iarba nu fac o ceapă degerată.

E de-a dreptul ciudat să-i vezi pe cinovnicii de la primărie, plantînd copaci, vorbind cu drag despre natură, în timp ce cu acordul lor cineva vrea să radă un părculeţ simpatic. „Chişinăul este unul dintre cele mai verzi oraşe din Europa şi trebuie să avem grijă de el” a declarat pentru presă Eliferie Haruţa, şeful Asociaţiei Spaţii Verzi. Păi, aveţi grijă, stimabililor, nu doar sădind copaci în faţa camerelor de luat vederi, ci şi apărînd spaţiile verzi existente, în care nu de puţine ori se împlîntă tot felul de construcţii şi buticuri dubioase.

Mărturisesc că e prima dată cînd mă întreb cît de necesare sînt aceste reportaje despre conducătorii iubitori de natură. Utilitatea lor mi se pare îndoielnică nu doar pentru responsabilizarea maselor, ci şi pentru supravieţuirea spaţiilor verzi. Singurul lucru cert pare a fi acela că ei apar într-o lumină favorabilă şi nu ştiu dacă numai pentru asta merită să-i filmezi.
XS
SM
MD
LG