Linkuri accesibilitate

Partidul Regiunilor al președintelui ucrainean Victor Ianukovici s-a declarat învingător în alegerile parlamentare de duminică


Partidul Regiunilor al președintelui ucrainean Victor Ianukovici s-a declarat învingător la alegerile parlamentare de duminică. Un sondaj la ieșirea de la urne arată că partidul puterii a obținut 28% din voturi pe listele de partid, dar speră să-și mențină majoritatea cu ajutorul candidaților săi din circumscripțiile uninominale.
Exit-poll-ul mai sugerează că partidul „Patria” al liderei opoziției întemnițate, Iulia Timoșenco a obținut 25% din voturi, urmat de partidul Udar al pugilistului Vitali Klitșiko, cu 15%.
Autoritățile electorale au spus, însă că, după numărarea a 20% din buletine, Partidul Regiunilor ar conduce cu peste 37%, Patria ar fi obținut aproximativ 20%, iar pe locul trei s-ar afla Partidul Comunist cu peste 15%.
Nu este limpede din care regiuni ale țării provin aceste rezultate parțiale. Uniunea Europeană a spus că alegerile pentru Rada Supremă de 450 de locuri au fost un test major pentru fragila democrație ucraineană.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG