Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat călătorește astăzi la Varșovia, unde are planificate convorbiri cu omologul său polonez, Donald Tusk și cu președintele
Bronislaw Komorowski.

O delegaţie de deputați condusă de prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, se află într-o vizită de trei zile în țările baltice, Letonia şi Estonia.

La Chișinău, Asociația de Politică Externă organizează azi un club de presă despre Forumul Uniunea Europeană-Republica Moldova care a avut loc săptămâna trecută la Berlin și la care comisarul european pentru extindere, Ștefan Fuele a spus că Moldovei trebuie să i se promită aderarea la Uniunea Europeană.

În Ucraina, Comisia Electorală Centrală urmează să dea publicității primele rezultate oficiale parțiale ale alegerilor parlamentare de duminică, iar misiunile observatorilor internaționali din partea CSI și OSCE – urmează să facă publice primele estimări ale corectitudinii alegerilor.

Președintele francez François Hollande se întâlnește astăzi la Paris cu directoarea FMI, Christine Lagarde, șeful Băncii Mondiale, Jim Yong
Kim, directorul Organizației Mondiale a Comerțului, Pascal Lamy și cu șeful Organizației Mondiale a Muncii, Guy Ryder.

La Helsinki are loc astăzi o reuniune a primilor miniștri din țările Nordice și Baltice.

La Washington, Consiliul american pentru Relații Externe găzduiește o dezbaterea despre rolul Americii Latine în economia globală.

Premierul Italiei, Mario Monti se întâlnește azi la Madrid cu cel al Spaniei, Mariano Rajoy.

La Atena, premierul grec Antonis Samaras se întâlnește cu Antonio
Tajani, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu industria.

La Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina începe o vizită de două zile a comisarului european pentru extindere, Stefan Fuele.
XS
SM
MD
LG