Linkuri accesibilitate

Coșmarul favoriților


Calculele de calificare s-au complicat în Liga Campionilor.


Liga Campionilor a continuat marţi şi miercuri cu două seri de coşmar pentru favorite. Mai întîii Chelsea, deţinătoarea titlului, a fost depăşită clar la Doneţk. Shahtior a atacat cu imaginaţie, pe toate fronturile şi a marcat de 2 ori, după ce a ratat alte 4-5 mari ocazii de gol. Chelsea a încercat să recîştige centrul dar a fost mereu surprinsă pe contre. Cu două minute înainte de final, Oscar a înscris pentru Chelsea dar Shahtior a ciştigat clar şi e aproape calificată pentru faza următoare.

Real Madrid a subestimat insistenţa şi moralul Borussiei Dortumund. Real a început bine la Dortmund şi a lăsat impresia că va controla jocul fără probleme. După 15 minute, s-a văzut, însă, că Real are două probleme mari. Mai întîi, lipsa omului de gol, în situaţia în care Benzema a jucat neaşteptat de palid. În al doilea rînd, Pepe şi Varane, stoperii Realului, au fost o invitaţie la atac. Borussia a aşteptat, a revenit treptat în atac şi a hărţuit neobosit, cu un pressing incomod aşezat adînc în jumătatea Realului. Insistenţa Borussiei a provocat greşeli în serie ale Realului. Pepe a pasat neglijent la o ieşire din apărare, Lewandowski a interceptat şi a marcat cu siguranţă la colţul scurt.

Real a revenit după doar două minute. Ozil a suprins pe poziţii prea avansate apărarea Borussiei şi l-a lansat pe Ronaldo care a lobat peste portar. Meciul părea închis. Borussia a continuat cu moral intact să-şi facă treaba şi Real a obosit destul de repede. Atacurile în valuri au dezorganizat apărarea Realului şi Borussia a marcat în repriza a doua, la un voleu puternic pe jos. Real n-a reuşit să iasă din schemele sterile cu care a început meciul, introducerea lui Modric n-a schimbat nimic şi Borussia a cîştigat pe merit.

Arsenal a pornit fără mari griji meciul cu Schalke dar a aflat rapid că are în faţă o echipă venită să cîştige. Schalke a blocat totul la mijloc şi a împiedicat Arsenal să facă obişnuitul joc de pase ofenisve. Schalke a ratat cîteva situaţii bune dar a forţat după pauză şi a înscris de două ori. Arsenal, în criză totală de formă, a aşteptat încheierea meciului şi speră în zile mai bune.

Manchester City a deschis scorul la Amsterdam dar asta a fost tot. Ajax a atacat energic, Manchester City a subevaluat şi a gafat. Olandezii au înţeles că adversarul e nesigur şi au aruncat toate mingiile în careu. Ajax a înscris trei ori goluri didactice pentru dezvăţat apărările de greşeli elementare. Acum, City speră într-o minune sau două dar va sta cel mai probabil acasă la primăvară.

AC Milan a fost învinsă la Malaga cu 1-0 dar asta e o surpriză formală. Milan e demult zdruncinată şi joacă un fotbal modest.

Celialţi grei au supravieţuit la limită. Mai întîi, Barcelona care continuă era controlului fără efect. Celtic şi-a încercat norocul şi Samaras a împins o minge în Mascherano care a deviat în gol. La 1-0 pentru Celtic, în minutul 18, pe Camp Nou, totul era de recuperat. Barcelona a preluat jocul şi a ratat, cu regularitate, o situaţie de gol la 5 minute. În ultimul minut al primei reprize, Iniesta a revenit la realism şi a marcat un gol atletic. După pauză, Barcelona a continuat netulburat să demonstreze ce e mai nou în materie de ratări. Arbitrul a forţat la rîndul lui o prelungire prelungită şi în minutul 95, la o fază confuză, mingea a intrat în poartă lui Celtic. Barcelona a cîştigat dar maşinăria nu merge ca altă dată.

Juventus a fost alergată temeinic la Copenhaga de FC Nordsjeland. Danezii au deschis scorul dintr-o loviutră liberă excelent executată şi Juventus a realizat deodată că poate pierde meciul. A început cursa de urmărire şi Juventus a reuşit greu să egaleze în minutul 81.

Manchester United a pornit slab şi s-a trezit doar în clipa în care Braga conducea cu 2-0. Englezii s-au regrupat şi au marcat, chiar înainte de pauză, golul care i-a ţinut în joc. Hernandez a făcut un meci excelent şi a derutat apărarea portugheză. Cu un gol al lui Hernandez şi unul al lui Rooney, Manchester a cîştigat dar Braga ştie că a pierdut neglijent un meci pe care l-a avut în mînă.

Calculele de calificare s-au complicat şi, e deja sigur, că o parte din favorite vor fi oprite de outsideri în faza grupelor.
XS
SM
MD
LG