Linkuri accesibilitate

Parlamentul European a aprobat recomandarea ca țările membre să impună restricții de viză oficialităților ruse implicate în moartea în închisoare a avocatului Serghei Magnitsky în 2009


Parlamentul European a aprobat cu un număr covârșitor de voturi recomandarea ca țările membre să impună restricții de viză oficialilor ruși implicați în moartea în închisoare a avocatului anticorupție Serghei Magnitsky în 2009.
Recomandarea, fără valoare de lege, mai cere înghețarea conturilor europene ale oficialilor ruși vizați, autorităților ruse li se cere o anchetă credibilă, iar oficialilor europeni – să ridice chestiunea la discuțiile cu Moscova într-un mod „mai hotărât”.
O companie occidentală la care lucra Magnitsky spune că avocatul de la Moscova a fost torturat și bătut în detenție în 2009, fiind arestat pentru că dezvăluise scheme de corupție în Ministerul de interne. Parlamentul European a adresat țărilor membre o recomandare asemănătoare în 2010, dar acestea au evitat să impună restricții de viză oficialilor ruși.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG