Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Curtea Supremă de Justiţie judecă astăzi plângerea întreprinderii „Chişinău gaz" față de decizia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică de a exclude din tariful la gaze pentru anul trecut 5 milioane de lei. Se va mai judeca și cererea întreprinderii „Moldovagaz" de a se modifica formula de calcul a tarifului pentru transportarea gazelor naturale. „Moldovagaz” cere atragerea directă în proces a concernului rus, Gazprom.

Reprezentanța ONU în Republica Moldova și autoritățile locale vor lansa diseară un proiect de iluminare stradală la Nisporeni, unde, la o ceremonie specială, vor fi aprinse becuri pe principala arteră și în piața centrală din oraș.

Fermierii sunt așteptați la Centrul International de Expoziţii Moldexpo de la Chișinău la câteva expoziții de tehnică agricolă și tehnologii.

Astăzi începe a patra ediția a festivalul de poezie Grigore Vieru. Festivalul este lansat la Iași și se va muta la Chișinău pe 26 octombrie.

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy se întâlnește astăzi la Londra cu premierul britanic, David Cameron.

Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi vizitează Germania.

Șefa politicii externe europene, Catherine Ashton călătorește la Ierusalim unde va purta discuții cu președintele Shimon Peres și cu premierul Benjamin Netanyahu, după care se va întreține în Cisiordania cu premierul palestinian, Salam Fayyad.

La Roma, premierul Italian Mario Monti se întâlnește separat cu liderul social-democraților germani, Sigmar Gabriel și cancelarul Austriei, Werner Faymann.

La Geneva, anchetatorii ONU pentru Siria vor discuta cu reprezentanți ai Națiunilor Unite despre extinderea investigațiilor asupra încălcării drepturilor omului și crime de război în conflictul sirian de 19 luni.
XS
SM
MD
LG