Linkuri accesibilitate

D’ale televiziunii


Moldova -- A young man carries a stolen TV, property of parliament during the anticommunist demonstration in Chisinau, 07Apr2009
Moldova -- A young man carries a stolen TV, property of parliament during the anticommunist demonstration in Chisinau, 07Apr2009

Dacă televiziunile mă vor decepţiona prea tare, o să citesc mai mult...



Deunăzi, pe sticlă, o prezentatoare volubilă şi o tînără vedetă au discutat despre showbiz cu o mină atît de gravă, încît puteai să crezi că vorbesc despre filosofia lui Kant. Tînăra vedetă, mai mult o promisiune decît o certitudine, mă intrigase niţel cu planurile ei grandioase, dar, în clipa în care a confundat „numele de familie” cu „familia”, mi-a cam spulberat interesul. Am abandonat conversaţia despre showbiz şi mi-am amintit în aceeaşi clipă că postul cu pricina nu a mai reluat o emisiune culturală pe care o suspendase la începutul verii. Să fie ratingul de vină? Dar cîtă lume oare ascultă cu mare interes discuţiile despre showbiz?

Am mai vorbit odată despre faptul că pachetul meu de 60 de lei, pe care mi-l oferă cu drag compania SUN TV, nu conţine nici un canal cu coloana sonoră în limba engleză. Toate posturile engleze şi americane sînt traduse în limba rusă. M-am dus la oficiul companiei din centrul capitalei să dezleg misterul acestei bizarerii. Şi se pare că degeaba am mers. Pentru că o domnişoară mi-a spus pe un ton ritos că numai plătind 83 de lei pe lună, trecînd la televiziunea digitală, pot sa ascult şi eu un post în limba engleză. De ce nu se poate şi cu 60 de lei domnişoara nu mi-a explicat şi cred că nici nu e nevoie. Asta e politica editorială a acestei companii. Mă gîndesc acum că nu voi accepta un asemenea tîrg, iar la rigoare aş putea să renunţ şi la serviciile companiei SUN TV tot aşa cum am renunţat la microbuzele strîmte. Nu se mai sfîrşeşte lumea fără SUN TV în epoca Internetului.

Am remarcat şi faptul că de la o vreme a dispărut fotbalul de pe ecrane, cu excepţia meciurilor din campionatul Federaţiei Ruse. Moldova 1 nu mai transmite Liga Campionilor, iar partidele selecţionatei României sînt inaccesibile. Ce-i drept, am văzut deunăzi un spot publicitar cu Liga Campionilor care mă trimitea la proaspătul Canal 3. Să sperăm că va apărea ceva acolo. Dacă nu, se pot privi meciuri pe Internet. Iar dacă televiziunile mă vor decepţiona prea tare, o să citesc mai mult. La urma urmei, nu m-am născut în faţa televizorului.
XS
SM
MD
LG