Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chişinău, după ziua de sărbatoare de ieri, astazi preşedintele Nicolae Timofti a convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta despre situatia inferacţională în Moldova. Vor prezenta rapoarte ministrul de interne Dorin Recea, si procurorul general Valeriu Zubco. Rapoartele au fost intocmite împreună cu Ministerul de Justitie si Serviciul de Informatii si Securitate.

Cum astazi este aniversată Ziua Mondiala a femeii din mediul rural, la Chisinau va avea loc o conferintă pe tema schimbărilor climatice si efectelor lor asupra agriculturii.

Pe plan international, ceva mai multe evenimente decit în Moldova:

La Geneva începe sesiunea Comitetului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului. Sesiunea se va incheia la 2 noiembrie.
După premiul Nobel pentru Pace care a fost acordat vineri Uniunii Europene, astazi, Comitetul va anunţa cine anume cîştigă premiul pentru studii economice.

Intilnirea ministrilor de externe din ţările comunitare are loc astazi la Bruxelles si pe agenda sunt anunţate subiecte controversate precum Iranul, Siria si Belarus, dar si evolutiile din Georgia.

Comisrul Uniunii Europene pentru extindere şi vecinătate Stefan Fuele are programată o întrevedere cu ministrul de externe al Georgiei.

La Harkov se reia astazi procesul fostului premier Iulia Timoşenko…

Consiliul de Securitate ONU începe să dezbată situatia din Orientul Mijlociu – din ce în ce mai nelinistitoare…

Si Naţiunile Unite aniverseaza nu numai Ziua femeii din mediul rural dar si ziua „spalatului cu mina”…, un moment să ne întrebăm, noi femeile, din mediul ruiral sau urban, dacă mai ştim oare să spălăm cu mîna, ca bunicile noastre…
Previous Next

XS
SM
MD
LG