Linkuri accesibilitate

Congresul diasporei moldoveneşti; Reuniunea anuală a FMI şi Băncii Mondiale; La Oslo va fi anunţat Premiul Nobel pentru Literatură.


Începe al cincilea Congres al diasporei moldoveneşti, iar la prima şedinţă va fi prezent şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

În satul Nemţeni, raionul Hânceşti va avea loc evenimentul de marcare a Zilei Internaţionale pentru Reducerea Dezastrelor Naturale. Evenimentul se va desfăşura în apropiere de digul de protecţie din localitate şi are ca scop creşterea gradului de informare a cetăţenilor despre pericolele dezastrelor naturale, modalităţile de prevenire a lor şi prezentarea rezultatelor activităţi autorităţilor publice centrale şi locale în vederea înlăturării urmărilor acestora. Va fi prezent şi Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru.

Va fi inaugurată Academia Politică, o premiera pentru Republica Moldova. Evenimentul se va desfăşura la sediul PLDM.

Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule va fi în Serbia şi Kosovo.

Miniştrii de finanţe din grupul principalelor 7 state industrializate se întâlnesc la Tokyo unde are loc şi reuniunea anuală a Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

Va fi anunţat Premiul Nobel pentru Literatură, unul din cele mai disputate premii pentru că laureatul sau alegerea Academiei Suedeze este mereu contestată, de toată lumea.

Este Ziua Internaţională a fetelor la vârsta copilăriei, creată în martie anul acesta pentru a atrage atenţia asupra faptului că în multe ţări, fie Afganistan sau China, fetele sunt discriminate, private de educaţie şi în general, nedorite.

Iar la noapte are loc singura dezbatere între candidaţii la vicepreşedinţia Statelor Unite: democratul Joe Biden şi congresman-ul republican Paul Ryan. Până la alegerile din 6 noiembrie mai sunt programate două dezbateri între candidaţii la preşedinţie: una la care întrebările sunt puse sau alese din public şi ultima, pe teme de politică externă.
XS
SM
MD
LG