Linkuri accesibilitate

Alte două fete de la Pussy Riot continuă să ispăşească o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru o piesă anti-Putin cântată într-o biserică.


O curte de apel de la Moscova a judecat astăzi cazul celor 3 tinere din formaţia Pussy Riot, condamnate la 2 ani de muncă forţată pentru „huliganism motivat religios”. Audierile au durat peste 3 ore şi curtea a decis că una dintre artiste, Ecaterina Samuţevici trebuie eliberată condiţionat, cu o perioada de probă de 2 ani. Fetele au cântat o melodie împotriva lui Putin şi a regimului lui în Catedrala Isus Mântuitorul de la Moscova.

„Verdictul în cazul Ecaterinei Samuţevici va fi schimbat”, a anunţat un judecător al curtii.

Celelate două membre ale grupului Maria Aliohina si Nadejda Tolokonnikova continuă să rămînă în detenţie. In şedinta de astazi ele şi-au apărat cauza:

„Nu suntem ateiste militante. As vrea să mă auziţi ce spun. Suntem împotriva distrugerii crucilor, impotriva furtului de icoane, impotriva mizgălirii icoanelor. Consideram aste acţiuni ca fiind inacceptabile si dezgustătoare. Asa că vă rugăm să nu ne implicaţi în lucruri cu care nu avem nimic de-a face.”

Nadejda Tolokonnikova a repetat că nu îşi vor recunoaşte niciodată vina:

„Este de neacceptat pentru noi să cerem iertare sau să ne recunoaştem vina, să acceptam că am fi acţionat din ură religioasa. In momentul în care am accepta asta, tot ce am spus pînă acum ar fi fără noimă pentru că şi din punct de vedere religios este un păcat să admiti că ai făcut ceva ce n-ai făcut. Dar sunt gata să îmi cer iertare pentru că fără să vreau am rănit sentimentele unora.”Cînd tinăra a încercat să aducă în discuţie regimul lui Vladimir Putin impotriva căruia a fost adresat protestul lor neobişnuit, judecătorii nu le-au permis să spună ce aveau de spus.

Săptămîna trecută, preşedintele Putin a declarat că fetele au primit o pedeapsă meritată, in timp ce biserica ortodoxa rusă le-a cerut să îşi ceară iertare şi să accepte că au gresit.
XS
SM
MD
LG