Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat va conduce şedinţa de guvern, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor va prezenta proiectul, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, de izolare a caselor, ceea ce va permite o reducere cu până la 20 la sută a consumului de căldură.

Ambasada SUA în Republica Moldova, Misiunea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în Republica Moldova (OIM), Fondul ONU pentru Populaţie, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Ministerul de Interne, lansează proiectul „Consolidarea abordării multidisciplinare în atingerea şi asigurarea vieţii fără violenţă". Estimat la 200.000 dolari, proiectul este finanţat de guvernul american.

Consiliul Naţional al Organizaţilor neguvernamentale ţine o conferinţă de presă despre lipsa de transparenţă în elaborarea legii bugetului pe 2013.

Asociatia pentru Politică Externă lansează studiul despre: „Impactul aderării Republicii Moldova la Comunitatea Energetică Europeană asupra sectorului energetic autohton". Europa Liberă a stat de vorbă cu expertul Nicu Popescu, de la Londra, despre aceeaşi problemă.

„CBS-AXA" lansează un nou barometru de opinie despre preferinţele politice ale moldovenilor, în această toamnî.

In agenda internatională:

A început sezonul Premiilor Nobel si astăzi este ziua Premiului pentru Fizică. Laureatul va fi anunţat la Stockholm.

La Nicosia, în Cipru, are loc summitul preşedinţiei Uniunii Europene, în timp ce parlamentarii europeni vor analiza situaţia din Turkmenistan, ţară din Asia Centrală, cunoscută pentru încălcări grave ale drepturilor omului.

La Bruxelles se întâlnesc şi miniştrii apărării din ţările NATO, în timp ce la Luxembourg continuă reuniunea miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană, la care, luni, a fost lansat programul de sprijin financiar pentru ţările din zona euro, în valoare de 500 de miliarde de euro.

Fondul Monetar Internaţional îşi prezintă previziunile pentru anul economic viitor.
XS
SM
MD
LG