Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Astăzi, de Ziua Internaţională a Profesorilor, mai puţin elegant numită şi Ziua lucrătorilor din învăţământ, veţi putea afla cine este Pedagogul anului, premiu decernat de Ministerul Educaţiei.

La Centrul American de Resurse, ambasadorul Statelor Unite William H. Moser, precum şi alţi cetăţeni americani care se află în Republica Moldova, vor vota prin corespondenţă, în alegerile prezidenţiale din Statele Unite programate pentru 6 noiembrie. Pe pagina de Internet a Europei Libere găsiţi o mulţime de informaţii legate de aceste alegeri şi o hartă activă, care vă va ţine mereu la curent cu sprijinul de care se bucură candidaţii în fiecare stat american.

Se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, iar instituţia naţională a ombudsmanului (avocatul parlamentar) organizează la sediul primăriei municipiului Bălţi o discuţie cu tema „Asigurarea unui trai decent familiilor defavorizate prin acordarea ajutorului social". Vor fi prezenţi avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, asistenţi sociali din raioanele de nord ale ţării şi reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale.

Pe agenda internaţională: În Malta se întâlnesc premierul spaniol Rajoy, premierul Italiei Mario Monti şi preşedintele Franţei François Hollande pentru a discuta soarta zonei euro şi criza datoriilor. Discuţiile au loc în ajunul deschiderii summitului Euro-Mediteranean, la care participă Franţa, Italia, Spania, Libia, Algeria şi Tunisul.

La Pristina, în Kosovo, continuă Summitul Internaţional al Femeilor, la care participă reprezentante din peste 100 de ţări. Printre participante se numără şi fostul secretar de stat american, Madeleine Albright.

Prim vicepreşedintele Iranului vizitează Turcia iar preşedintele Rusiei, Vladimir Putin va fi la Duşambe, în Tadjikistan.

In cursul unei ceremonii speciale, aeroportul internaţional din Praga va fi redenumit Vaclav Havel, în onoarea primului preşedinte al Cehoslovaciei şi ulterior al Cehiei post comuniste.

La Tirana, în Albania, începe reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE care anul aceste se va concentra pe probleme legate de multiculturalism, bună guvernare şi libertatea mediilor.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG