Linkuri accesibilitate

Dificultăți în raporturile bulgaro-române și finalizarea podului Vidin-Calafat


Ivailo Moskovski: „Am încercat în zadar de câteva ori să organizăm întâlniri, am trimis scrisori dar răspunsul părții române este că nu are mandat pentru discuții de acest gen.”


Divergentele politice dintre partidele la putere din România si Bulgaria ar putea avea efecte imediate si complicate pe plan economic, in proiectele lor comune, precum podul de la Calafat-Vidin. O relatare de la Petiu Petkov, corespondentul nostru in Bulgaria.

„Probleme politice de conjunctură în România împiedica constituirea companiei comune care trebuie să administreze podul Vidin-Calafat, a anunțat ministrul bulgar al transporturilor Ivailo Moskovski.

„Am încercat în zadar de câteva ori să organizăm întâlniri, am trimis scrisori dar pentru moment răspunsul părții române este că nu are mandat pentru discuții de acest gen”, a spus Moskovski, citat de agenția de stat BTA. „Voi regreta sincer dacă apare situația să avem podul gata, dar nu și o companie care să-l administreze. Am propus trei variante și am informat Comisia europeană de apariția problemei”, a mai declarat ministrul bulgar.

Moskovski nu a intrat în detalii și nu a explicat în ce mod situația politică la București poate bloca rezolvarea unei probleme administrative minore precum formarea comisiei de administrare a unui pod.

În momentul de față au fost realizate 86% din lucrările de construcție montaj. Execuția financiară depășește 96%. Din construcția poduluiui a mai rămas de montat un singur element de 18 metri. În prima săptămână a lui noiembrie podul va putea fi traversat pe jos. Mai sunt de efectuat lucrări de hidroizolare. Lungumea totală a podului este de 1791 de metri.

Moskovski a mai spus că cel de al doilea pod dunărean va atrage noi investiții, va asigura locuri de muncă și va da un impuls dezvoltării economice într-o zona săracă.

„Traficul în primul an de funcționare va putea depăși 100 000 de vehicule. Bulgaria depune eforturi de a moderniza infrastructura rutieră în partea de vest a țării. Se lucrează la extinderea drumurilor în direcția Sofiei. Autostrada Sofia-frontiera elenă va putea fi gată în 2014. La Vidin fost predat noul terminal comun de mărfuri și nouă clădire a gării pentru călători. A fost modernizate un tronson din drumul european E79, Vidin-Sofia, și șapte km de cale ferată.
XS
SM
MD
LG