Linkuri accesibilitate

Cristiano Ronaldo a marcat de trei ori, iar Benzema a înscris unul din cele mai spectaculoase goluri văzute în Liga campionilor.


Liga Campionilor s-a tulburat după meciurile jucate marţi şi miercuri. Primul şoc a venit din Belarus. Bate, echipa oraşului Borisov, a învins clar, cu 3-1, Bayern München, într-un meci pe care l-a controlat de la un cap la celălalt. Bate a făcut jocul la mijloc şi s-a apărat inteligent. Trecerile din defensivă pe contre au surprins în mod repetat Bayern şi Bate a înscris de trei ori din faze clare şi bine lucrate. Bayern nu şi-a revenit din şoc şi n-a găsit mutarea tactică potrivită. Bayern ar fi trebuit să se teamă pentru că avertismentul fusese lansat din prima etapă a grupelor, cînd Bate făcuse un meci excepţional la Lille, unde a condus cu 3-0, după 40 de minute şi a cîştigat cu 3-1. Bate Borisov conduce acum în grupă cu 6 puncte din 6 şi are şanse mari de calificare în faza următoare.

Alte două partide au fost dominate de outsideri dar outsiderii au fost, în aceste cazuri ghinionişti. Şahtior a jucat aproape în voie la Torino şi a silit Juventus să se apere supranumeric. Sahtior a deschis scorul la un atac dus pînă în careul mic. Juventus a egalat rapid după un corner executat perfect de Pirlo şi reluat de Bonucci. Meciul s-a încheiat cu 1-1, deşi Sahtior a dominat clar. Sahtior are o rată de constructie foarte bună care e însoţită, însă, de un procentaj de ratări mult prea mare.

Borussia Dortmund a atacat fără încetare şi a ţinut Manchester City în corzi. Englezii au fost siliţi să se apere energic, mai ales în repriza a doua, cînd Borussia a atacat în valuri. Manchester a fost pusă într-o situaţie pe care n-a mai trăit-o acasă şi a făcut faţă extrem de greu. Borussia a deschis scorul în repriza a doua prin Reus şi ar fi putut cîştiga la scor. Însă, atacanţii Borussiei au ratat fără oprire. Mai mult, Joe Heart, portarul gazdelor şi al naţionalei engleze, a făcut un meci ieşit din comun şi a scos 4-5 goluri gata făcute. În minutul 90, Manchester a înscris dintr-un penalty discutabil dar a supravieţuit, în primul rînd mulţumită lui Heart.

Benfica a fost învinsă acasă, cu 2-0 de Barcelona şi se poate declara mulţumită. Benfica a văzut mingea în total 10-15 minute şi a înţeles rapid că nu poate emite pretenţii. Barcelona a jucat la nivelul optim dar a avut destul de pătimit. Nu pentru că Benfica a avut ceva de spus ci pentru că l-a pierdut pe Puyol, abia reintrat şi accidentat grav la o cădere pe braţ.

Arsenal a început greu şi a fost dominată de Olympiacos care a avut la dispoziţie o jumătate de oră de ocazii, fără să înscrie. Arsenal a deschis scorul la o pătrundere a luzi Gervinho, grecii au egalat dar meciul s-a reaşezat după pauză. Arsenal a jucat un fotbal ofensiv extrem de fluent şi a mai înscris de două ori.

Porto a dominat în mod neaşteptat pe Paris St. Germain dar a ratat din toate poziţiile. La PSG, Ibrahimovic a avut cîteva execuţii superbe şi a fost apatic în rest. În minutul 83, Rodriguez a înscris cu un voleu de mare tehnicitate şi Porto a cîştigat meciul pe care merita să îl cîştige.

La Amsterdam, Ajax a fost neputincioasă în faţa contrelor senzaţionale lansate de Real. Cristiano Ronaldo a marcat de trei ori iar Benzema a înscris unul din cele mai spectaculoase goluri văzute în Liga campionilor, cu o foarfecă de forţă. Ajax a marcat la un corner prost apărat şi Real a învins cu un 4-1 lejer.

Chelsea a făcut deasemenea o demonstraţie uşoară în Danemarca - 4-0, cu Nordsjaeland şi rămîne între echipele tari ale competiţiei alături de Barcelona şi Real. Însă duetul clasic spaniol e mult deasupra rivalilor.
XS
SM
MD
LG