Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate al zilei.


La Chişinău, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, va participa astazi la lansarea unui nou program de credit al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, program destinat eficientizării energetice.

Centrul de Informare si Documentare al Alianţei Nord Atlantice organizează o lecţie publică despre cooperarea cu NATO a ţărilor neutre, cum este Moldova. Si pentru că vorbim despre relaţia Moldovei cu NATO, nu uitaţi că astazi, în emisiunile si pe pagina noastra de internet, vă propunem o noua ediţie a rubricii „Cui i-e frică de NATO”…

Iar centrul pentru Jurnalism Independent dezbate astazi dimineaţa, la o cafea, despre modificarea Codului electoral şi despre cerinţele presei intr-o perioada electorala.

Pe plan internaţional, la Consiliul Europei, Adunarea parlamentară discută despre cum respectă Rusia obligaţiile față de şi hotărîrile acestui for. Cum se ştie, Moscova a anunţat că nu va participa la această dezbatere sub pretextul că ar exista anumite delegatii ale Consiliului care ar avea un comportament „rusofob”.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului ar putea sa ii aleaga pe judectorii acestei instanţe pentru cazurile din Moldova, Bosnia Hertegovina, Croaţia si Rusia.

In cursul zilei va fi dat publicităţii raportul Băncii Mondiale privind dezvoltarea globală, cu accent pe situaţia locurilor de muncă şi a şomajului. În 2012, raportul Băncii Mondiale a fost consacrat mai ales egalităţii de genuri si dezvoltării.

Creatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, îşi continuă vizita in Rusia.

Si in cursul zilei de astazi, la Tbilisi, observatorii internaţionali vor participa la o conferinţă de presă în care vor prezenta ceea ce au văzut atît in perioada pre electorala cît şi ieri în ziua scrutinului. Desigur este de asteptat si o reactie din partea Statelor Unite si a Rusiei faţă de evolutiile din aceasta ţară sud caucaziană.
Previous Next

XS
SM
MD
LG