Linkuri accesibilitate

Noile legi anticorupție din Moldova, alegeri generale în Georgia, recursul înaintat de membrele trupei Pussy Riot.

Are loc cea de-a doua etapă a procesului de reevaluare a angajaţilor poliţiei rutiere,

De ziua internatională a persoanelor în vârstă, Fondul ONU pentru Populaţie şi HelpAge International în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei, Sociale şi Familiei organizează o conferinţă de presă pe tema: „Longevitatea formează viitorul”. Iar IDIS „Viitorul” şi Friedrich-Ebert-Stiftung lansează a 14-a ediţie a Monitorului Social, cu genericul: „Îmbătrânirea populaţiei: de la provocări la beneficii”

Reprezentantul Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Viorica Cărare vor prezenta noile legi ale concurenţei. Dirk Schuebel a declarat, într-un interviu cu Europa Liberă, că Uniunea Europeană sprijină cerinţa Moldovei de a obţine o derogare de câţiva ani de la aplicarea Pachetului Energetic European, pentru a încheia un contract mai avantajos cu Gazprom.

În Georgia au loc alegeri parlamentare şi pentru prima dată, partidul preşedintelui Mikhail Saakașvili se confruntă cu o alianţă de partide de opoziţie, Visul Georgian care pare să se bucure de sprijin larg în rândul electoratului.

Tribunalul municipal din Moscova va analiza recursul înaintat de membrele grupului punk Pussy Riot, condamnate la 2 ani închisoare pentru huliganism şi incitare la intoleranţă religioasă, după ce au interpretat un cântec anti-Putin în principala catedrală din capitală. Duminică, Biserica Ortodoxă Rusă le-a cerut fetelor din Pussy Riot să-şi ceară scuze public, lăsând de înţeles că gestul ar putea fi răsplătit.

La Islamabad, preşedintele Pakistanului găzduieşte o reuniune de trei zile privind Afganistanul, la care vor participa preşedinţii Rusiei, Afganistanul şi Tadjikistanului.

Astăzi este Ziua internaţională a persoanelor în vârstă dar şi Ziua internaţională a muzicii, aşa că vă reamintesc: în emisiunea Europei Libere, care începe în mai puţin de o jumătate de oră, Moldova la ora 7, puteţi asculta Dicţionarul de Sunete semnat de Lucian Ştefănescu. Şi în reluare, pe frecvenţa Retro FM, la ora 21, în cursul emisiunii Sinteza Zilei.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG