Linkuri accesibilitate

Parlamentul va dezbate mâine problema referendumului privind aderarea R.Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan


Parlamentul va discuta mâine propunerea comuniștilor de organizare a unui referendum privind aderarea țării la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Propunerea, care prevede ținerea consultării pe data de 18 noiembrie, a fost avizată astăzi negativ de două comisii parlamentare, juridică și de securitate, dar pentru că a fost depusă la biroul legislativului, va fi totuși discutată. Ideea comuniștilor a fost respinsă în declarații publice de partidele care dețin majoritatea în parlament. Tot mâine deputații ar urma să discute altă cerere a comuniștilor, anume de a-l demite pe spicherul democrat Marian Lupu pentru că ar fi tergiversat nejustificat dezbaterea pentru referendum.

Comuniștii susțineau într-o recentă declarație în sprijinul aderării la structurile dominate de Rusia că numai astfel Republica Moldova și-ar putea asigura stabilitatea economică și chiar supraviețuirea ca stat suveran.
XS
SM
MD
LG