Linkuri accesibilitate

Președintele Nicolae Timofti la ONU, președintele Franței François Hollande în Statele Unite, reuniunea AIEA la Viena.
Președintele Nicolae Timofti participă în premieră la Adunarea Generală ONU, care se va ține la sediul din New York al Națiunilor Unite în perioada 24-26 septembrie.

La Adunarea Generală țin discursuri liderii tuturor țările membre în ONU.

Potrivit presei de la Chișinău, Timofti va vorbi despre poziția Moldovei față de mai multe chestiuni internaționale, dar și despre efortul de soluționare a conflictului transnistrean.

Expertul principal ONU pentru conflictul transnistrean, Thomas Hammarberg, își va prezenta astăzi la Tiraspol concluziile unei vizite de documentare de câteva zile, făcută faimoasă în presa de la Chișinău mai ales de plângerile ministrei de externe Nina Ștansky la adresa autorităților moldovene.

Consiliul Unirii, care reunește mai multe organizații unioniste, ar urma să se întâlnească astăzi cu ministrul de interne Dorin Recean. Agenda discuțiilor nu a fost făcută publică, dar unioniștii și-au anunțat intenția de a-și continua marșurile prost-primite de forțele de stânga, care au organizat în trecut contra-manifestații.

Președintele socialist al Franței, François Hollande, începe o vizită de două zile în Statele Unite, cu ocazia Adunării Generale ONU de la New York. Întâlnirile lui Hollande cu oficiali americani vor fi primele după ce l-a învins în alegerile prezidențiale pe conservatorul Nicolas Sarkozy, cunoscut pentru politica sa pro-americană.

La Minsk ar urma să fie anunțate astăzi rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare de ieri, dominate clar de forțele fidele președintelui Aliaxandr Lukashenka, mai ales că opoziția n-a participat, considerând scrutinul falsificat dinainte.

La Viena se întrunește consiliuil de guvernatori ai agenției atomice a Națiunilor Unite. Pe agendă s-ar putea afla din nou problema dosarului nuclear iranian. Săptămâna trecută agenția a cerut din nou Iranului să permită imediat accesul inspectorilor internaționali la instalațiile sale nucleare.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG