Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Din agenda zilei sa notam ca va fi lansat pentru prima data in Moldova sistemul de audiere prin video conferinţă a martorilor in procese penale legate de traficul de persoane. Printre cei care vor participa la lansarea acest sistem se va afla si ambasadorul Statelor unite la Chisinău, William Moser.

Ministrul Justitiei moldovene, Oleg Efrim, după ce va lua si el parte la lansarea acestui nou sistem menit să modernizeze si sa sprijine justiţia din Moldova, va pleca la Viena, unde participă la Conferinţa anuală a ministrilor de justiţie din ţările din Consiliul Europei.

Preşedintele Parlamentului moldovean, Marian Lupu, este la Strasbourg, la Consiliul Europei si in emisiunile noastre de astazi vom relata despre declaratiile făcute. Domnul Lupu a mînuit cu dexteritate limbile franceză şi engleza…

Militarii armatei moldovene încheie astazi, în Germania, participarea lor la exercitiul multinaţional din cadrul parteneriatului pentru Pace „Combined Endevour 2012”. Moldova a participat cu 15 militari din domeniul comunicatiilor la acest exercitiu ăn care colaborează cu militari din 40 de ţări.

Pe plan internaţional, trei aniversari. Armenii îşi aniversează astazi independenţa. Naţiunile Unite sărbătoresc Ziua Internaţională a Păcii, iar în lume este Ziua mondială pentru combaterea bolii Alzheimer, una din bolile cele mai raspîndite pe glob la cei de virsta a treia…
XS
SM
MD
LG