Linkuri accesibilitate

Dorin Chirtoacă: Strada Cuza Vodă va rămîne Cuza Vodă


Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă va da astăzi o conferință de presă pe tema tentativei de schimbare a numelui străzii Cuza Vodă, anunțînd că o revenire la numele trecut nu este acceptabilă.
Postul PRO TV Chișinău a relatat că strada Alexandru Ioan Cuza din capitala a fost redenumită cu numele soldatului sovietic, Alexei Belski, printr-o decizie luată luni seara într-o ședință clandestină de Consiliul Municipal Chișinău.
La ședință ar fi luat parte 26 de consilieri liberali, liberal-democrați, socialiști și un democrat. Consilierii comuniști n-ar fi fost anunțați să vină la ședință.
Redenumirea străzii s-ar fi decis la cererea socialiștilor, care dețin voturile de blocaj în Consiliul Municipal. La ședința de 40 de minute s-ar fi adoptat ulterior 49 de chestiuni de pe ordinea de zi, printre care fuzionarea CET-urilor cu Termocom și rectificarea bugetului pentru anul 2012.
Primarul Chișinăului care s-a opus redenumirii și a dezvelit pe această stradă bustul domnitorului Cuza la 31 august, de Ziua Limbii, a declarat postului PRO TV că își va expune astăzi poziția.
XS
SM
MD
LG