Linkuri accesibilitate

Autoritățile Germaniei se gândesc dacă să interzică prezentarea filmului anti-islamic care a stârnit proteste în lumea musulmană


Autoritățile Germaniei se gândesc dacă să interzică prezentarea în public a filmului anti-islamic care a stârnit proteste în lumea musulmană. Vorbind la Berlin, cancelarul Angela Merkel a spus că ”ar fi motive serioase” pentru asemenea interdicție, insistând că nu ar fi vorba de filmul în sine, ci de pericolul eventualei lui rulări pentru siguranța publică.

Un partid minor german de extremă-dreapta vrea să prezinte filmul la Berlin în lunile următoare. El l-a invitat la proiecție pe pastorul american Terry Jones, cunoscut pentru arderea Coranului la a noua aniversare a atacurilor de la 11 septembrie. Dar autoritățile germane nu i-au permis lui Jones să intre în țară.

Agenția de știri Interfax relatează că Procuratura Generală a Rusiei a anunțat astăzi că va cere în instanță interzicerea distribuirii filmului în Rusia, nu doar în săli de proiecție, ci și pe internet.
XS
SM
MD
LG