Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


O zi europeană pentru partidele din Moldova: democraţii se vor întâlni cu o delegaţie a socialiştilor europeni, liberal democraţii cu reprezentanţi ai Partidului Popular.

Paritdul democrat va organiza şi o conferinţă de presă la care vor participa Hannes Swoboda, liderul socialiştilor europeni şi liderul democrat Marian Lupu.

Iar liberal democraţii, conduşi de premierul Vlad Filat se vor întîlni cu partenerii europeni la Orhei, unde se va desfăşura Forumul aleşilor locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Va fi present şi preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova, cu sprijinul Fundaţiei „Hanns Seidel" din Germania, lansează volumul „Constituţia Republicii Moldova. Comentariu". Va participa Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.

Transparncy International - Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă la tema: „Monitorizarea politicilor anticorupţie: în ce masură autorităţile publice respectă cerintele privind conţinutul paginilor web?”.

La New York se deschide a 67-a Adunare Generală a Naţiunilor Unite.

În largul coastelor Golfului Persic continuă cele mai mari manevre navale internaţionale din zonă, conduse de Statele Unite. Pentagonul a precizat că participă 12 nave din 30 de ţări, scopul fiind de a exersa detectarea şi dezamorsarea minelor.

Pe de altă parte, Rusia organizează manevrele „Caucaz 2012” cu trupe din regiunile separatiste Abhazia de Nord şi Oseţia – manevre privite cu nervozitate de Georgia care nu a uitat că scurtul război cu Rusia din 2008 a început tot cu manevre militare în zonă.

În Turcia are loc pentru a treia oară, o reuniune despre viitorul energetic al Irakului, în timp ce la Viena continuă reuniunea generală a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.
XS
SM
MD
LG