Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe al României afirmă la Chișinău că este neceasr să fie evitate confruntările în cursul marșului unionist de duminică


Ministrul român de externe, Titus Corlățean, este citat de presa moldoveană cu un comentariu făcut la Chișinău pe marginea așteptatului marș de duminică al Acțiunii-2012, care comemorează 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist.
La o conferință de presă cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, Corlățean a spus că „este un eveniment care reflectă poziţia societăţii civile”, dar că n-ar dori ca el să fie însoțit de „confruntare”. „Confruntare este ultimul lucru de care are nevoie Republica Moldova. Este nevoie de calm", a spus oficialul român răspunzându-le jurnaliștilor.
Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat miercuri Europei Libere că depune eforturi ca marșul unioniștilor și contramarșul anunțat de cei care li se opun să aibă loc în sectoare diferite ale capitalei, ca să fie prevenite ciocniri asemănătoare cu cele din august la Bălți.
XS
SM
MD
LG