Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Pe agenda zilei in Moldova este vizita ministrului român de externe Titus Corlăţean. Şeful diplomaţiei Bucureştiului se va întilni cu preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu şi cu omologul său, Iurie Leancă. Este prima vizită pe care o face Titus Corlăţean în Moldova în calitatea sa de şef al diplomatiei de la Bucureşti. O conferinţă de presă comună Leancă-Corlăţean este anunţată în aceasta dimineaţa.

La primăria din Chişinău are loc o vizită a unei delegaţii din China.

Centrul de Informare şi documentare NATO din Moldova anunţă a treia ediţie a şcolii organizate de aceasta instituţie. La deschiderea cursurilor este anunţată şi participarea ambasadorului Statelor Unite la Chişinău, William Moser.

Pe plan internaţional, la Moscova parlamentarii iau în discuţie crearea unui Parlament al Uniunii Euro-Asiatice, unul din proiectele promovate consecvent de preşedintele Rusiei Vladimir Putin şi la care vor participa parlamentari din Kazahstan şi Belarus, ţările care şi-au anunţat acceptul pentru a face parte din aceasta organizaţie.

La Consiliul Europei, la Strasbourg, se va discuta cazul ofiţerului azer Ramil Safarov, recent extrădat din Ungaria, unde era în închisoare pentru uciderea unui ofiţer armean în 2004, în cadrul unui curs organizat de NATO, şi care a fost primit ca un erou in Azerbaijan. Cazul a determinat Armenia să îşi suspende relaţiile diplomatice cu Ungaria şi a tensionat şi mai rău relaţiile dintre Azerbaijan si Armenia.

Preşedintele Afganistanului Hamid Karzai va vizita Norvegia.

La Istanbul are loc summitul oraşelor inteligente ale lumii. Chiar daca suna destul de straniu acest titlu, ei bine, primarii unor mari şi importante capitale şi oraşe ale lumii vor discuta chestiuni ecologice, de conservare a naturii, de transparenţă a guvernării locale. Vor fi discutate cazuruile a 4 oraşe „ inteligente”: Copenhaga, Barcelona, Londra şi Amsterdam…
Previous Next

XS
SM
MD
LG