Linkuri accesibilitate

Președintele Barack Obama a condamnat uciderea în Libia a ambasadorului Statelor Unite și altor trei diplomați americani


Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat uciderea în Libia a ambasadorului Statelor Unite și altor trei diplomați americani de către mulțimea înfuriată de un film american care l-ar fi insultat pe profetul Mahomed.

Ambasadorul Cristopher Stevens și colegii lui au fost uciși marți seară în timp ce încercau să fugă din clădirea consulatului american din Benghazi, atacat și incendiat de persoane înarmate cu bombe de fabricație artizanală și cu aruncătoare de grenade.

Se pare că atacatorii erau indignați de postarea pe YouTube a unui film perceput drept anti-islamic, realizat de un cineast israeliano-american. Filmul a fost interzis în Afganistan, iar în Egipt partidul ”Frăția Musulmană” a propus o săptămână de proteste împotriva lui.

Vaticanul a condamnat astăzi ceea ce a numit ”provocările” la adresa musulmanilor, dar și ”violențele inacceptabile” de la Benghazi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG