Linkuri accesibilitate

Nae Girimea, martir


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Îndrăzneala justiției de a se atinge de vacă sacră a partidului a stârnit mânia proletară a conduceri PSD-ului.


E vremea martirilor. Cel mai nou și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, este Liviu Dragnea. Un Nae Girimea provincial, pus pe carieră în Capitală. După scurte și firești rătăciri, a găsit traseul care să-l ducă drept acolo unde a înțărcat dracul copiii și ochiul dracului își dă mâna cu puterea. Și a ajuns unde îi era locul, în PSD.

Normal, partidul cu cel mai mare număr de activiști comuniști și de securiști reciclați la democrație și inventatorul capitalismului de cumetrie era mediul ideal care să-i ofere accesul și la putere, și la avere, chiar dacă nu mereu în această ordine. Stăpânind tehnica șezutului în două luntrii și arta îmbrobodirii, după ce a lopătat pentru prostănacul Mircea Geonă, a trecut la vreme și cu folos în bărcuța cârlanului Victor Ponta.

Ajuns politician cu greutate, și cu averea pe măsură, era normal să intre de mai multe ori și în atenția justiției. Referendumul pentru suspendarea și demiterea președintelui ales, Traian Băsescu, i-a oferit ocazia să iasă ca păduchele în față. Procurorii de la DNA l-au pus sub urmărire penală în dosarul privind fraudele la referendum, acuzat fiind și-a folosit autoritatea și influența pentru a obține foloase electorale. Între metodele de fraudare folosite se află votul multiplu, denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a codului numeric personal al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, falsificarea de semnaturi a unor persoane decedate, plecate din tara sau minori, neaplicarea autocolantelor cu mentiunea „votat" și, nu în ultimul rând, faimosul turism electoral.

Îndrăzneala justiției de a se atinge de vacă sacră a partidului a stârnit mânia proletară a conduceri PSD-ului, care a făcut zid în jurul lui Dragnea. Incepând cu bătrâna pușlama comunistă Ion Iliescu și terminând cu penalul Adrian Năstase. Deși exclus din partid după de a fost condamnat, cu executarea pedepsei, după cum a declarat Victor Ponta presei străine, pe pagina de internat a PSD Adrian Năstase este președintele Consiliului Național și din ocnă cheamă la solidarizarea cu Liviu Dragnea, ca victimă nevinovată a regimului Băsescu.

Același lucru îl face micul Tituluescu, Victor Ponta, dar și micul caporal, Crin Antonescu, otrăvit la culme de invalidarea referendumului care l-a trimis să doarmă în Senat, în loc de Cotroceni. Și, din solidaritate cu martirul Liviu ot Teleorman, vestitul cuplu comic Victor și Crin se va autodenunța la DNA, recunoscând că și ei au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Numai ca aici intervine minciuna și manipularea, practicate cu de Ion Iliescu și Adrian Năstase sub comuniști și însușite de Victor Ponta și Crin Antonescu. Fac pe proștii sau poate că nici măcar nu au nevoie să o facă și nu înțeleg că ce li se reproșează nu este faptul că și-au propus să scoată la vot cât mai mulți oameni, ci că au a încercat să umfle datele privind participarea la vot.

Ion Iliescu crede că anchetarea martirului Liviu Dragnea este culmea cinismului și că justiția n-ar trebui să se amestece în procesul electoral. Dar nu nu spune cine ar fi în măsură să o facă în cazul unor infracțiuni flagrante la legea electorală. Duhul Sfânt sau Duhul lui Lenin?
Previous Next

XS
SM
MD
LG