Linkuri accesibilitate

Primăria Chișinăului a decis ca manifestațiile de la 16 septembrie să se desfășoare în alte zone decît centrul capitalei


Primarul general la capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, a declarat Europei Libere că nu s-a ajuns la un compromis final în problema marşului unionist, programat pentru duminică la Chiţinău. Nici unioniştii, a declarat Chirtoacă, nici aşa numiţii „statalişti” nu au acceptat amânarea demonstraţiilor, deşi în aceeaşi zi era programat Festivalul minorităţilor. Aşa că festivalul va avea loc sâmbătă.
Cum nici traseele nu au putut fi schimbate, primăria a decis că în centrul capitalei nu se va demonstra, pentru a evita ciocniri ca cele de la Bălţi şi Cahul.
Dorin Chirtoacă a mai declarat că deşi împărtăşeşte anumite puncte de vedere ale unioniştilor, nu poate sprijini astfel de manifestaţii extremiste care nu fac decât să provoace. Totodată, Chirtoacă a criticat iniţiativa legislativă a guvernului care vrea să declare drept anti-statal orice îndemn la unirea Republicii Moldova cu o altă ţară, declarându-se convins că iniţiativa nu va trece de Parlament.
XS
SM
MD
LG