Linkuri accesibilitate

La Chişinău, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile au depus flori la Ambasada SUA, în memoria victimelor atacului terorist de acum 11 ani


În Statele Unite sunt marcaţi 11 de ani de la atentatele sinucigaşe din 2001, de la New York, soldate cu aproape 3 mii de morţi. Pe locul unde erau turnurile gemene de la World Trade Center, sute e persoane s-au adunat pentru ceremonie iar la Casa Albă, preşedintele Barack Obama şi soţia sa au ţinut un minut de reculegere. Membri ai familiilor celor dispăruţi au citi numele morţilor . Se pare că cel puţin o mie de persoane au murit în anii care au urmat atentatelor ca urmare a prafului toxic rodus de cele două turnuri , când s-au prăbuşit.

Ceremonii de comemorare vor avea loc şi la Pentagon şi in statul Pennsylvania, alte două ţinte ale teroriştilor asparţinând reţelei al Qaida, pe 11 septembrie 2001.

Membrii mai multor formaţiuni politice şi reprezentanţi ai societăţii civile au depus flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Chişinău, în memoria victimelor atacului terorist de acum 11 ani. Cei care au venit la ambasadă au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere, transmite Info-Prim Neo.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG