Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat se va afla astazi la Moscova unde are planificate întrevederi cu omologul său Dmitri Medvedev, iar mîine la Soci, o întîlnire cu preşedintele Vladimir Putin. Intr-un interviu cu postul nostru de radio premierul a subliniat că ţara sa vrea relaţii bune cu Rusia, şi că acest lucru nu înseamnă însă relaţii mai puţin apropiate de Uniunea Europeana
Pe agenda convorbirilor premierului la Moscova se află probleme politice, economice dar şi problema transnistreană.

La Praga se desfăşoară începind de astazi şi pînă mîine o conferinţă pe tema evoluţiilor democratice in spaţiul fost sovietic, o conferinţă la care din Moldova participă analistul politic Oazu Nantoi, preşedintele organizaţiei Promo Lex, Ion Manole şi Liliana Viţu directoarea Centrului Independent de Jurnalism. Printre invitaţii de vază, să-l numim pe fostul preşedinte ucrainian Viktor Iușcenko, fosta preşedinta din Letonia, Vaira Vike Freiberga, preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus şi unul din importanţii lideri ai opoziţiei georgiene Irakli Alasania. In emisiunile noastre din cursul serii şi în cea de miine dimuneaţa vom relata mai multe despre aceasta conferinţă.

La Strasbourg, Parlamentul European discută astazi despre ultimele evoluţii din Rusia, inclusiv despre sentinţa data în cazul „Pussy Riot”.

La Harkov se reia procesul Iuliei Timoşenko.

Preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolici se va intilni astazi la Soci cu omologul său rus, Vladimir Putin.

In Azerbaijan se va afla premierul Turciei Recep Tayyip Erdogan, care îşi va continua apoi turneul în regiune, mergind in Ucraina.

In Georgia îşi încep vizita co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Vizita, ca si altele din aceasta perioada, are loc in ajunul alegerilor parlamentare planificate pentru 1 octombrie.

Acum 11 ani, pe 11 septembrie, 4 avioane americane, deturnate de teroristi ai organizației al-Queda, au distrus in turnurile gemene de la World Trade Center din New York, un altul a lovit o clădire a Pentagonului, iar al patrulea s-a prăbuşit în Pennsylvania. Era începutul războiului împotriva terorismului.
XS
SM
MD
LG