Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă au solicitat Acțiunii 2012 să renunțe sau să amîne desfășurarea marșului unionist programat la 16 septembrie


Premierul Vlad Filat și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă le-au cerut prin declarații separate unioniștilor din platformă Acțiunea 2012 să renunțe sau să amâne marșul planificat pe 16 septembrie în capitală. Înainte de a pleca la Moscova pentru o vizită de două zile, primul ministru a spus la o ședință de guvern că cei care pregătesc ”Marșul Unirii” și un contra-marș sunt ”duşmanii integrării în Uniunea Europeană". Filat a cerut cetățenilor să nu ia parte la ale, iar forțelor de ordine – ”să nu admită provocări”, în caz că demonstrațiile vor avea loc.
Primarul Chirtoacă a repetat la o ședință a primăriei că ar dori anularea sau amânarea marșurilor care vor coincide în caz contrar cu un festival al etnicilor în centrul capitalei și i-a amenințat pe organizatori cu un demers în instanță pentru a le fi interzisă demonstrația. Un miting asemănător pe 5 august la Bălți a degenerat în violențe.
XS
SM
MD
LG