Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat pledează pentru relații de cooperare cu Federația Rusă, prioritară în politica externă a Moldovei rămînînd integrarea europeană


Într-un interviu în exclusivitate cu Europa Liberă, în ajunul vizitei în Rusia, premierul Vlad Filat a declarat că relaţiile de cooperare cu Rusia nu contrazic prioritatea Republicii Moldova de apropiere de Uniunea Europeană. „Eu nu ştiu cine şi de unde a luat că integrarea europeană a R. Moldova vine în contradicţie cu bune relaţii, în cazul dat este vorba de Federaţia Rusă. Republica Moldova are necesitate în a avea relaţii foarte bune cu toţi partenerii săi.”
În Rusia, premierul Filat se va întâlni cu omologul său Dimitri Medvedev şi cu preşedintele Vladimir Putin. Întâlnirea cu Putin, a declarat Vlad Filat Europei Libere, are loc la cererea Moldovei, iar pe agenda discuţiilor se vor afla toate problemele de interes comun, de la preţul gazelor şi datoria Transnistriei, la relaţiile comerciale şi situaţia sutelor de mii de moldoveni care se află în Rusia.
XS
SM
MD
LG