Linkuri accesibilitate

În Statele Unite, Convenţia Naţională a partidului democrat a acceptat candidatura actualului preşedinte Barack Obama pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie


În Statele Unite, în a doua zi a Convenţiei Naţionale a partidului democrat, fostul preşedinte Bill Clinton a propus candidatura actualului preşedinte Brack Obama pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Propunere aprobată cu entuziasm de delegaţii la convenţie.

În discursul de investitură a lui Obana, Clinton a făcut un bilanţ al primilor patru ani, reamintind că mandatul lui Obama a început aproape concomitent cu criza financiară. Clinton a apărat politica economică a preşedintelui, faptul că nici într-o perioadă de criză nu a renunţat la programele sociale. Şi mai ales că a reuşit să oprească pierderea de locuri de muncă.

Convenţia se încheie joi, cu discursul preşedintelui Obama în care va accepta candidatura partidului. Dar care va prezenta şi viziunea sa pentru următorii patru ani la Casa Albă. În noiembrie, contracandidatul lui Obama va fi republicanul Mit Romnney, care a câştigat deja investitura partidului său.
XS
SM
MD
LG