Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat se va întâlni în Rusia atât cu premierul Dmitri Medvedev, cât și cu președintele Vladimir Putin


Agenția Interfax relatează că premierul Vlad Filat se va întâlni în vizita sa în Rusia, programată pentru perioada 10-12 septembrie, atât cu premierul Dmitry Medvedev, cât și cu președintele Vladimir Putin.

Citând un comunicat al guvernului rus, Interfax scrie că Filat va discuta cu Medvedev la Moscova pe data de 11 septembrie, iar o zi mai târziu îl va vizita pe Putin la reședința de la Sochi.

În pregătirea vizitei, agenția de stat rusească Itar-Tass a publicat astăzi un interviu cu premierul Filat. El spune printre altele că integrarea europeană a Moldovei nu contravine dezvoltării relațiilor cu CSI și cu Rusia.

”Noi considerăm parteneriatul cu Rusia strategic și ne comportăm ca niște pragmatici. În afară de asta, partenerii occidentali ne îndeamnă la relații bune cu Moscova”, a mai spus Filat, amintind că a discutat în august la Chișinău cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit Interfax, pe agenda discuțiilor lui Filat, care va participa și la deschiderea Zilelor Culturii Moldovene în Rusia, se vor afla mai ales chestiuni legate de cooperarea economică, culturală și umanitară, dar și ”interacțiunea în CSI” și conflictul transnistrean.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG