Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Republica Moldova organizează o masă rotunda cu tema „Codrii 2011: lecţii învăţate după 1 an de la exerciţiu". Este vorba de unul din cele mai importante exerciţii internationale de gestionare a calamităţilor naturale şi tehnologice, care s-a desfăşurat în Moldova.

Platforma Civică „Acţiunea 2012" va prezenta detalii legate de marşul unionist pe care îl va organiza la Chișinău pe 16 septembrie. Concomitent, primăria a aprobat şi demonstraţia unor organizaţii aşa-numite „stataliste”.

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, aflat în Statele Unite, participă la Convenţia Naţională a Partidului democrat, la care va fi desemnată noua candidatură a preşedintelui Barack Obama în alegerile din noiembrie. Cu această ocazie, informează Moldpres, Vlad Plahotniuc are programate o serie de întrevederi cu lideri ai democraţilor americani: congressmani, senatori, guvernatori, funcţionari ai administraţiei de la Casa Albă.

La Convenţia democraților americani va fi prezent şi vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, aflat în Statele Unite la invitaţia Institutului Naţional Democratic .

În Statul Carolina de Nord a început Convenţia Naţională a Partidului democrat, la care preşedintele Barack Obama va fi ales să candideze pentru un al doilea mandat, în noiembrie. Contracandidatul său este republicanul Mitt Romney, care a câştigat deja investitura partidului său. Lucrările convenţiei s-au deschis cu discursul primei doamne a Americii, Michelle Obama. Punctul final va fi pus joi noapte, când Barack Obama va accepta candidatura şi îşi va prezenta viziunea pentru următorii patru ani; un moment care ar putea înclina balanţa opiniei publice în favoarea preşedintelui, cum s-a întâmplat cu patru ani în urmă.

Între timp, Secretarul de stat american, d-na Hillary Clinton îşi continuă vizita în China.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, începe un turneu în Caucaz: prima etapă este Armenia, după care urmează Georgia şi Azerbaidjan. În Georgia sunt aşteptaţi şi miniştrii de externe ai Poloniei şi Suediei.

Iar la Vladivostok, în Rusia, începe reuniunea ministerială a Asociaţiei pentru cooperare economică Asia-Pacific.
XS
SM
MD
LG