Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


In localitatea Charlotte din Carolina de Nord, din Statele Unite începe astăzi Convenţia Naţională a Partidului Democrat. Conveția are loc la o saptamina după cea a partidului Republican, la care Mitt Romney a fost desemnat oficial, împreună cu guvernatorul Paul Ryan, drept „echipa” care va căuta să cîştige alegerile din noiembrie în faţa actualului preşedinte Barack Obama şi vicepreşedinte Joe Biden.

La convenţia Democrata participă si vicepreşedintele Parlamentului de la Chisinau si vicepreşedinte al democratilor moldoveni, Vlad Plahotniuc. Tot în Statele Unite se află începind de ieri şi vicepreşedintele partidului Liberal Democrat Valeriu Streleţ, la invitaţia Institutului Naţional Democratic. Si domnul Streleţ, ca şi domnul Plahotniuc, vor avea convorbiri şi întilniri cu congresmani americani…

Secretarul de stat american, doamna Hillary Clinton se va afla astazi si mîine la Beijing, pe agenda de discuții cu oficialităţile comuniste aflîndu-se, între altele, tensiunile cu Japonia, legate de mai multe insule disputate de ambele ţări în Marea Chinei de Răsărit.

La Bruxelles se afla astazi şi mîine premierul Serbiei Ivica Dacic, iar preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, are prevăzute întrevederi şi cu premierul Dacic şi cu preşedintele Macedoniei Gjeorgi Ivanov.

In Moldova se aşteaptă astazi, ca in fiecare luna, TOP-ul celor mai populari politicieni din luna trecută… Vom vedea daca în el vizitele în străinătate şi contactele externe contează pentru un loc printre fruntaşi…
XS
SM
MD
LG