Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Principalul eveniment în Moldova este începerea anului de învăţământ, zi de sărbătoare pentru mici şi mari, dar mai ales pentru cei din clasa I, care merg azi pentru prima oară la şcoală. Emoţii, flori, veselie, după care urmează munca la învăţatul buchiilor. Din păcate, aşa acum, veţi auzi peste cîteva minute, reducerea numărului de elevi, a dus la închiderea cîtorva zeci de şcoli în republica Moldova.

Pe agenda internaţională este înscrisă vizita vicepreşedintelui Statelor Unite, Joseph Biden, în Iraq, unde acesta va discuta despre ultimele evoluţii ale crizei din Siria, programul nuclear iranian şi situaţia din Irak. Biden este cea mai înaltă oficialitate americană care vizitează Irakulş după retragerea trupelor Statelro Unite din această ţară

Astăzi e a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor din Consiliul de Cooperare din Golf, care discută la Jeddah, în Arabia Saudită, un plan de întărire a integrării acestor state şi de tranformare a Grupului într-o Uniune a Golfului, în contextul creşterii tensiunilor în regiune din cauza programului nuclear al Iranului.

Să consemnaăm şi deschiderea celei de-a şasea ediţii a Forumului Urban Mondial, ediţie care are loc anul acesta în oraşul italian Neapole. Forumul este organizat împreună de către Agenţia pentru Habitat a Naţiunilor Unite, guvernul italian, regiunea Campania şi oraşul Neapole, iar tema este „Viitorul Urban”. Şi-au anunţat participarea peste 3000 de experţi şi participanţi din 114 ţări.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG