Linkuri accesibilitate

Coabitare între preşedintele Traian Basescu şi premierul USL Victor Ponta? Coboicotare! (Curentul)


ONU indeamna tarile să-şi constituie stocuri de hrană, pentru a face fata schimbarilor climatice şi creşterii inevitabile a preţurilor la alimente (România Liberă)



Reintoarcerea preşedintelui Traian Băsescu la Cotroceni nu va aduce normalitatea – spune si astazi presa, in speta Mircea Vasilescu, intr-un comentariu din „Adevărul” Lipsa de toleranta publica este ingrijoratoare, violenta verbala si batutul campilor in mod isteric pe la televizor distorsioneaza grav perceptia romanilor: ei nu realizeaza ca de fapt nu sunt guvernati. Irationalul a pus stapanire pe viata publica din Romania, arata comentatorul.

Viata post-referendum nu s-a conturat inca. Dar pentru Cristian Câmpeanu, de la „România Liberă”, un as se zareste deja din maneca Uniunii Social-Liberale: potrivit unui recent sondaj de opinie, 70% dintre romani considera Curtea constitutionala vinovata pentru invalidarea referendumului din 29 iulie, si nu partidele care au convocat o asemenea consultare publica pentru a-l demite pe seful statului. O asemenea oportunitate nu va fi probabil irosita de alianta aflata la guvernare, crede Câmpeanu.

Va izbuti coabitarea dintre presedintele Traian Basescu si premierul USL Victor Ponta? In lipsa unor indicii proaspete, neincrederea poate fi rezumata prin formula Tiei Serbanescu din „Curentul”: „Coabitare? Coboicotare.”

In schimb, in restul lumii, grijile sunt absolut concrete. Un avertisment fara precedent al Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultura indeamna tarile sa-si constituie stocuri de hrana, pentru a face fata schimbarilor climatice si cresterii inevitabile a preturilor la alimente in urmatorii zece ani. Articolul pe aceasta tema, aparut in „România Liberă”, cere parerea vicepreşedintelui Academiei Române, Cristian Hera, doctor în agronomie, care spune limpede: Romania produce grau la randament pe jumatate fata de alte state europene al caror sol si clima sunt mult mai putin prielnice agriculturii si nu detine suficiente silozuri si depozite. Singura solutie ar fi investitia in cercetare, in care Romania ar avea un bun potential, si anume in crearea de soiuri rezistente la fluctuatiile climatice, se mai spune în „România Liberă”
XS
SM
MD
LG