Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Guvernul organizează astăzi o serie de manifestări de Ziua Independenței, concentrate în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Programul festiv va începe cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare la ora 9, va continua cu o suită de concerte în piață și va culmina cu focuri de artificii la ora 22.

La Teheran continuă astăzi un summit al Mișcării de Nealiniere din care fac parte 120 de țări în dezvoltare, de la gigantica Indie la insule minuscule din Caraibe. Teheranul a spus că va folosi summit-ul ca să întărească Mișcarea de Nealiniere împotriva „dominației occidentale”. La deschiderea summit-ului, ministrul iranian de externe, Ali Akbar Salehi a chemat țările participante să respingă ceea ce a numit „politica egoistă de interferență” în afacerile lor.

În Statele Unite, furtuna tropicală Isaac a forțat Partidul Republican să-și amâne cu o zi Convenția care urma să înceapă astăzi la Tampa Bay în Florida. Furtuna i-a forțat pe republicani să scurteze la trei zile în loc de patru Convenția care-l va nominaliza oficial pe Mitt Romney că candideze împotriva democratului Barack Obama la alegerile prezidențiale din noiembrie.

La Viena începe astăzi o sesiune a țărilor semnatare ale Convenției despre Securitatea Nucleară.

La Talin, în Estonia este așteptat astăzi în vizită ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski.

Ministrul de externe danez, Villy Sovndal se va afla astăzi la Riga, în capitala Letoniei.

La New Delhi se întâlnesc miniștrii comerțului din India și China.

La New York începe turneul de tenis U.S. Open 2012.
XS
SM
MD
LG