Linkuri accesibilitate

„Toţi poliţiştii integri şi care îndeplinesc atribuţiile de serviciu nu au de ce să îşi facă griji de această reformă”


Serghei Diaconu: „avem probleme majore la capitolul dotare.”


Serghei Diaconu, şeful Poliţiei Rutiere din capitală, instalat în funcţie la începutul acestei luni, s-a angajat să schimbe percepția oamenilor despre „corupția omniprezentă” în rândurile poliției rutiere. Printre primele reguli introduse de el interzic agenţilor de circulaţie să oprească neîntemeiat vehiculele, să deţină mai mult de 100 de lei sau să mestece gumă. Mai mult, ieri s-a anunţat că şase angajaţi ai Poliţiei Rutiere din capitală sunt cercetaţi de Procuratura Anticorupţie. În ajun, Liliana Babăroşie a insistat să afle de la Serghei Diaconu ce alte măsuri vor fi luate pentru a responsabiliza poliţiştii corupţi:

Serghei Diaconu: „Acest sistem parţial corupt nu îşi regăseşte locul în cadrul reformei iniţiate, respectiv toţi acei poliţişti care sunt integri, care cu demnitate şi onoare îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu nu au de ce să îşi facă griji de această reformă pe care am iniţiat-o. Ar fi cazul pentru acei poliţişti care întradevăr nu îşi îndeplinesc obligaţiunile de serviciu şi au alte scopuri şi intenţii decît a sluji cetăţeanul, să se gândească bine şi, de ce nu, să se autosesizeze şi să părăsească acest sistem.”

Europa Liberă: V-aţi creat deja o imagine cam ce se întâmplă în cadrul Poliţiei Rutiere, pentru că în cazul celor şase poliţişti cercetaţi de Procuratura Anticorupţie s-a scos la iveală faptul că aceştia foloseau radare personale. Mi se pare surprinzător acest lucru. Scria cineva pe reţelele de socializare că poliţiştii au şi destule probleme, că nu li se oferă carburanţi în scop de serviciu?

Serghei Diaconu:
„Cu siguranţă avem destulă probleme. Atunci cînd vorbim despre cazuri cum ar fi acesta, cu radare folosite neregulamentar, eu personal am semnat recent toate certificatele radarelor care sunt oficial folosite de către poliţie, respectiv atunci cînd nu există un certificat, acest radar nu are ce căuta la poliţistul rutier.

Dacă vorbim despre acest caz concret, noi am fost acei care am sesizat securitatea internă a MAI asupra faptului utilizării acestui radar. Ceea ce a dus la posibilitatea să se investigheze în complex acest sistem de folosire a utilajului necondiţionat sau a utilajului care nu este în dotarea oficială a Poliţiei Rutiere.

Desigur că avem probleme majore la capitolul dotare, aţi invocat deja lipsa combustibilului, într-adevăr este şi asta o problemă, nu ne ajunge suficient personal, nu ne ajunge combustibil, avem o lipsă de echipament specializat gen radare cu video monitorizare, pentru că la moment sunt autorizate doar radarele cu captare de imagine, pentru ca documentarea să fie legitimă, deci radarele fără captare de imagine nu pot fi folosite de către poliţiştii rutieri.

Acelaşi lucru este atunci cînd vorbim despre folosirea echipamentului pentru detectarea alcoolemiei în sânge, sunt folosite doar acele unităţi care sunt permise şi autorizate de către Direcţia Poliţiei Rutiere. Aceste probleme ce ţin de dotare, probleme ce ţin de personal, vor fi în timp soluţionate, propunerile de rigoare, împreună cu planul de acţiuni a fost înaintat la Guvern şi imediat ce va fi aprobat vor fi făcute publice şi lista acţiunilor care vor fi întreprinse de către noi. ”

Europa Liberă: Veţi avea nevoie de mulţi bani?

Serghei Diaconu:
„Nu este vorba de foarte mulţi bani, este vorba mai mult de o posibilitate de mobilizare a resurselor interne pe care le identificăm. Pot să vă dau un exemplu: trei maşini care erau folosite de Direcţia Poliţiei Rutiere, din cele şase care existau, au fost deja transmise în teritoriu, pentru că analiza funcţională a demonstrat că pentru necesităţile de serviciu ale angajaţilor sunt suficiente trei maşini.”

Europa Liberă: Deci, rupeţi de unde nu e tocmai necesar?

Serghei Diaconu:
„Da, asta facem în primul rînd, după care urmează să venim şi cu propuneri concrete către Guvern, către conducerea Ministerului.”

Europa Liberă: Vom avea camere video în locul agenţilor de circulaţie, aşa cum se întâmplă în ţările europene, ca să se excludă factorul uman?

Serghei Diaconu:
„Cu siguranţă, acest proces este unul mult mai complex, unul foarte costisitor, de aceea vom merge treptat, începând cu proiectul pilot. Deja luni ne vizitează delegaţia chineză de care tot s-a vorbit, vom începe activitatea intensă de instalare a acestor camere de luat vederi, sperăm până la anul nou aceste camere deja să fie în Moldova, şi pe parcursul următorului an vom lucra pentru instalarea acestora şi testarea sistemului care va duce la excluderea interconexiunii pe acele porţiuni pe care va fi posibil: poliţist-conducător auto.

Aceasta nu înseamnă că agenţii de circulaţie vor dispărea, or dirijarea circulaţiei, securizarea traficului, sunt chestiuni care nu le poţi face doar cu sisteme mecanice, este necesară intervenţia rapidă şi operativă a agentului de circulaţie.”

Europa Liberă: Vedeţi personal vreo legătură între corupţia care există în Poliţia Rutieră şi ceea ce se întâmplă în trafic, cazurile grave de accidente cu victime?

Serghei Diaconu:
„Nu este doar acest motiv, dar cu siguranţă corupţia îşi aduce şi ea aportul la procentul de accidente şi victime.”

Europa Liberă: Aveţi aliaţi în interiorul sistemului pentru toate aceste măsuri?

Serghei Diaconu:
„Dacă aţi observat, lucrăm acum foarte eficient şi sperăm să intensificăm lucrul cu Direcţia securitate internă a Ministerului care va veni să identifice acele lacune şi acele nerespectări ale anumitor cerinţe înaintate faţă de colaboratorii noştri. În acelaşi timp, mizăm foarte mult şi dacă se face observat deja reacţionăm pe măsura posibilităţilor prompt la acele informaţii furnizate de către societate, de către participanţii la trafic conştiincioşi.

Desigur că de aliaţi vom avea nevoie într-un sens mult mai larg al cuvântului, ar fi cazul ca şi alte autorităţi, de asemenea, să îşi exercite acele obligaţiuni care le revin conform Strategiei pentru siguranţa rutieră şi Planului de acţini care a fost adoptat de către Guvern. Acele momente care sunt sensibilizate de către mass-media vor ajunge să schimbe percepţia cetăţeanului de rînd şi atitudinea lui pentru că da, o parte din vină privind elementele de corupţie ne aparţin, pe cînd o bună parte o au şi participanţii la trafic, pentru că ei sunt acei care insistă pe acte de corupţie atunci cînd sunt stopaţi de agenţii de circulaţie, ei sunt acei care, din păcate, sunt într-o deplină inconştienţă de acţiunile lor, care pot duce la traumatisme şi accidentări nefaste, nu doar pentru ei, ci şi pentru alte persoane care se află în trafic.”

Europa Liberă: De fapt, vă întrebam despre aliaţi în interiorul sistemului pentru că dacă nu i-aţi avea atunci cred că exemplul gerorgian ar fi tocmai cel care poate fi aplicat, adică să fie daţi toţi poliţiştii afară, luaţi alţii şi învăţaţi din nou.

Serghei Diaconu:
„Să nu uităm că georgienii s-au bucurat de un suport foarte mare din partea partenerilor de dezvoltare şi, foarte important, au avut un suport financiar, pe cînd noi suntem în imposibilitatea de a ne activiza toate forţele. Încercăm rînd pe rînd să dicutăm cu partenerii pentru a evidenţia acele aspecte asupra cărora, din cauza anumitor deficienţe, nu suntem în stare să ne concentrăm din cauza acelui buget auster pe care îl avem. Respectiv, formula georgiană la moment aplicată integral nu ar duce la rezultat pentru că nu poţi să dai toată lumea afară şi să iei altă lume care peste trei luni va ajunge în aceeaşi situaţie dificitară şi se va transforma într-un deja-vu.

Poliţiştii trebuie să posede acele dispozitive tehnice care le vor permite să fie separaţi de contactul direct cu participanţii la trafic, în acelaşi timp curăţirea sistemului de ceea ce putem face la moment s-a început pentru că nu vom tolera persoane care continuă să nu îndepliniească cele mai evidente atribuţii de serviciu.

Dacă există un regulament, există ordinile interne care au fost emise, ele trebuie respectate întocmai şi acest comportament sigur că în continuare va da roade, deci o parte din sistem va fi curăţat printr-un mod mai brutal, o parte din sistem va fi curăţat în baza acelei evluări totale a efectivului care o vom demara, în rest venim să suplinim sistemul cu tineri care vor avea parte de un alt tip de instruire, altă modalitate de educare şi în paralel desigur ne vom concentra asupra dotării necesare, ca să nu ajungem în situaţia cînd tineri noi vor trebui să lucreze în condiţii vechi.”
XS
SM
MD
LG