Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Ministerul Justiției găzduiește astăzi, cu câteva zile înaintea Zilei Independenței Republicii Moldova, o masă rotundă despre aspectele juridice ale proclamării independenței cu 21 de ani în urmă.

Centrul și Procuratura anticorupție urmează să dea publicității astăzi detaliile anchetei penale împotriva a șase ofițeri ai poliției rutiere din Chișinău, între care șeful adjunct al poliției rutiere din capitală.

Cancelara Germaniei Angela Merkel îl primește astăzi la Berlin pe premierul Greciei, Antonis Samaras. Acesta a semnalat că țara sa ar dori patru ani în loc de doi pentru aplicarea măsurilor de austeritate în schimbul ajutoarelor care ar feri Grecia de faliment și riscul ieșirii din zona euro.

La Viena, Agenția Internațională pentru Energia Atomică găzduiește o nouă rundă de convorbiri cu Iranul.

La Washington, miniștrii de externe din Organizația Statelor Americane se întâlnesc la un summit pentru a dezbate tensiunile dintre Ecuador și Marea Britanie din cauza fondatorului Wikileaks, Julian Assange.

La La Rochelle, în Franța, are loc conferința anuală a Partidului Socialist aflat la guvernare.

La Oslo, tribunalul norvegian care l-a judecat pe Anders Behring Breivik pentru uciderea a 77 de oameni în atacurile de anul trecut își va anunța verdictul.

Polonia marchează astăzi 23 de ani de la instalarea primului guvern post-comunist în 1989.

Ucraina sărbătorește astăzi 21 de ani de independență după destrămarea URSS.

Din Florida, în Statele Unite, sunt lansate în spațiu sondele Atlas V-401 pentru a cerceta mai amănunțit radiația solară și influența pa care o exercită asupra Pământului.
XS
SM
MD
LG