Linkuri accesibilitate

David Cameron: eventuala utilizare de către regimului sirian a armelor chimice în confruntările cu rebelii este „complet inacceptabilă”.


Premierul britanic David Cameron s-a alăturat președintelui american Barack Obama declarând că eventuala utilizare de către regimului sirian a armelor chimice în confruntările cu rebelii este „complet inacceptabilă”.

Oficiul lui Cameron a mai anunțat că Marea Britanie, Franța și Statele Unite au discutat căi de a sprijini opoziția siriană aflată la 17 luni de luptă cu regimul lui Bashar al-Assad. Pe de altă parte, ministerul rus de externe a acuzat puterile occidentale că ar ”instiga deschis” opoziția siriană la lupta armată.

Din Siria se relatează între timp despre continuarea violențelor. Organizația Amnesty International a declarat că civilii din Alep, al doilea oraș ca mărime, au de suferit enorm din cauza violențelor, mai ales din cauza forțelor guvernamentale care folosesc arme de mică precizie ca bombe neghidate, proiectile de artilerie și mortier.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG