Linkuri accesibilitate

Ministrul finlandez al afacerilor europene, Alexander Stubb, a avertizat împotriva unei noi împărțiri a Europei pe criterii economice


Ministrul finlandez al afacerilor europene, Alexander Stubb, a avertizat împotriva unei noi împărțiri a Europei, de data aceasta între nordul prosper și sudul îndatorat. „Nu vrem un nou zid al Berlinului”, a spus Stubb într-un interviu acordat presei suedeze și citat de AFP.
Declarațiile ministrului finlandez vin după ce un partid de dreapta influent din țara sa a sugerat că zona euro ar trebui împărțită în două, pentru a apăra țările cu politici fiscale prudente de impactul datoriilor sudicilor. Alexander Stubb a insistat în același interviu că Finlanda nu va pierde nici un euro ajutând Grecia, care își va plăti datoriile și va rămâne în uniunea monetară.
Între timp, premierul Greciei Antonis Samaras a spus ziarului german de mare circulație „Bild” că declarațiile unor politicieni de la Berlin care îndeamnă Atena să iasă din zona euro „nu sunt deloc folositoare”.
XS
SM
MD
LG