Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Asociația pentru Politică Externă ar urma să facă publice astăzi la Chișinău concluziile ei despre rezultatele vizitei de jumătate de zi în Moldova a cancelarului german, Angela Merkel.

Tot astăzi Compania Națională de Asigurări în Medicină urmează să-și prezinte viziunea despre reformarea sa în următorii patru ani.

În România ar urma să fie prezentată oficial în Parlament hotărârea de marți a Curții Constituționale de a invalida referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, la care s-au prezentat la 29 iulie prea puțini alegători.

Oaspetele de ieri al Moldovei, cancelarul german Angela Merkel, se va întâlni astăzi la Berlin cu președintele francez François Hollande pentru a discuta soluții de depășire a crizei datoriilor din zona euro. Atât Merkel, cât și Hollande se vor întâlni separat în zilele următoare cu premierul Greciei, Antonis Samaras.

Țările baltice, Estonia, Letonia și Lituania comemorează împlinirea a 23 de ani de la lanțul uman format în 1989 între Vilnius și Tallin ca simbol al solidarității în lupta pentru independență față de Uniunea Sovietică.

O altă aniversare, tot astăzi, în România: se împlinesc 68 de ani de când în al doilea război mondial armata română a întors armele, rupând alianța cu Germania hitleristă și trecând de partea aliaților. Vreme de decenii, 23 august a fost ziua națională a României, fiind înlocuită după 1989 cu ziua de 1 decembrie, când în 1918 s-a luat hotărârea intrării Transilvaniei în componența Regatului Român.
XS
SM
MD
LG