Linkuri accesibilitate

Pussy Riot nu vor cere graţierea, ci vor înainta recurs


Cele trei membre ale grupului punk Pussy Riot condamnate azi la 2 ani închisoare cu regim sever nu vor cere să fie graţiate, dar vor depune o cerere de apel. Declaraţia a fost făcută de avocatul Nicolai Polozov.

Un tribunal de la Moscova le-a condamnat astăzi pe Maria Aliohina, Nadejda Tolokonnikova şi Ecaterina Samuţevici la câte 2 ani de închisoare cu ispăşirea pedepsei, pentru huliganism şi ură religioasă.

Cele trei membre ale grupului Pussy Riot au fost arestate în martie, după ce în timpul campaniei prezidenţiale au cântat într-o biserică din Moscova un cântec anti-Putin.

Membrele Pussy Riot spun că nu se consideră vinovate şi că rugăciunea lor inedită către Sfânta Fecioară, de a-l alunga pe Vladimir Putin de la putere, nu a urmărit să insulte biserica sau credincioşii.

În timpul procesului, în faţa judecătoriei s-au adunat mii de oameni care au scandat „Libertate” şi „Rusia fără Putin”. Poliţia a reţinut mai mulţi susţinători ai formaţiei, printre care şi lideri ai opoziţiei. Înaintea procesului, în peste 20 de oraşe din lume au avut loc demonstraţii de solidaritate cu membrele grupului Pussy Riot.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG