Linkuri accesibilitate

Membrele formaţiei punk Pussy Riot au fost condamnate la doi ani de detenţie


Un tribunal de la Moscova le-a condamnat pe membrele formaţiei punk Pussy Riot la termene reale de detenţie. Maria Aliohina, Nadejda Tolokonnikova şi Ecaterina Samuţevici au fost pedepsite fiecare la câte 2 ani de închisoare cu regim special. Judecătoarea Marina Sîrova le-a declarat vinovate de huliganism şi ură religioasă.

Cele trei membre ale grupului Pussy Riot au fost arestate în luna martie, după ce în timpul campaniei prezidenţiale din Rusia au cântat într-o biserică din Moscova un cântec anti-Putin.

Membrele grupului Pussy Riot spun că nu se consideră vinovate şi că ruga lor inedită către Sfânta Fecioară Maria de a-l alunga pe Vladimir Putin de la putere nu a urmărit să insulte biserica sau credincioşii.

În timpul procesului, în faţa judecătoriei s-au adunat mii de oameni care au scandat „Libertate” şi „Rusia fără Putin”. Poliţia a reţinut mai mulţi susţinători ai formaţiei, printre care şi lideri ai opoziţiei. Înaintea procesului, în peste 20 de oraşe din lume au avut loc demonstraţii de solidaritate cu membrele grupului Pussy Riot.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG