Linkuri accesibilitate

La Moscova se pronunţă sentinţa în dosarul formaţiei punk Pussy Riot, poliţia îi reţine pe liderii opoziţiei


Poliţia reţine suporterii formaţiei punk Pussy Riot veniţi în semn de solidaritate la judecătoria unde se pronunţă sentinţa împotriva celor trei membre ale grupului.
La judecătoria din Moscova unde se pronunţă sentinţa în dosarul formaţiei punk Pussy Riot, poliţia a început să reţină oamenii care au venit să le sprijine pe cele trei membre ale grupului acuzate de huliganism şi ură religioasă. Printre cei reţinuţi sunt şi liderii opoziţiei Garri Kasparov şi Serghei Udalţov, care au fost luaţi de poliţiei în timp ce discutau cu presa.

Membrele grupului punk Pussy Riot Maria Aliohina, Nadejda Tolokonnikova şi Ecaterina Samuţevici au fost arestate în luna martie, după ce în timpul campaniei prezidenţiale din Rusia au interpretat un cântec anti-Putin într-o biserică.

În faţa judecătoriei de la Moscova s-au adunat mii de oameni care scandează „Libertate” şi „Rusia fără Putin”. Cu o oră înaintea începerii procesului, în peste 20 de oraşe din lume au început demonstraţii de solidaritate cu membrele grupului Pussy Riot, care riscă o pedeapsă penală de până la şapte ani închisoare pentru huliganism şi „ură religioasă”.
XS
SM
MD
LG