Linkuri accesibilitate

O agendă a principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat va înmâna astăzi premii sportivilor moldoveni care au înregistrat performanțe la Jocurile Olimpice de la Londra. Halterofilii medaliați cu bronz Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu vor primi de la guvern câte 80 de mii de euro și câte un apartament. Presa a scris că apartamentul de 2 camere la Chișinău pentru Cristina Iovu a fost cumpărat de primul ministru din banii proprii.

La Moscova, cele trei fete de la trupa Pussy Riot își așteaptă astăzi verdictul pentru „rugăciunea punk” interpretată în principala catedrală ortodoxă rusă în februarie, în care denunțau sprijinul acordat de biserică lui Vladimir Putin. Acțiuni de sprijin pentru cele trei fete, organizate de Amnesty International au loc în zeci de orașe rusești, europene, americane și chiar din America Latină. Un protest a avut loc ieri și în fața ambasadei Rusiei la Chișinău.

La Varșovia continuă astăzi vizita patriarhului rus Kiril, prima a unui patriarh rus în Polonia catolică în aproape un secol de când polonezii și-au câștigat independența față de imperiul țarist. Kiril și Arhiepiscopul catolic Jozef Michalik, șeful Conferinței Episcopale Poloneze, vor semna un îndemn către ruși și polonezi să se ierte reciproc pentru ceea ce și-au făcut unii altora în cursul istoriei.

Ministrul francez de externe, Laurent Fabius va vizita astăzi o tabără de refugiați sirieni în sudul Turciei și se va întâlni la Ankara cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu. Turcia și Franța se numără printre cei mai vocali critici la adresa regimului sirian.
XS
SM
MD
LG